Özdilek

Güncel

Yüksek Hızlı Tren yalan oldu

Defalarca açılış tarihi verilen ve son olarak haziranın ikinci yarısı seferlerinin başlayacağı duyurulan Yüksek Hızlı Tren Hattı, verilen tarihte yine hizmete girmedi

21 Haziran 2014 Saat: 17:55
Yüksek Hızlı Tren yalan oldu
Yüksek Hızlı Tren yalan oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından ilk olarak 29 Ekim 2013 tarihinde açılacağı söylenen fakat açılmayan Yüksek Hızlı Tren Hattı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın ‘haziranın ikinci yarısı’ olarak verdiği tarih yine tutmadı. İstanbul Ankara arasındaki ulaşımı üç saate indirileceği söylenen ve Kocaeli’yi de ilgilendiren Yüksek Hızlı Tren Hattı için Bakan Elvan 25 Mayıs’ta yaptığı açıklamada hattın haziranın ikinci yarısı açılacağını duyurmuştu.

 

TARİH YİNE TUTMADI
Yetkililer tarafından tam 9 kez açılış tarihi verilen hızlı tren hattı için, 25 Mayıs tarihinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Elvan, Yüksek Hızlı Tren Hattına sabotaj olduğunu ve hattın sinyalizasyon kablolarının bozulduğunu ileri sürmüştü. Sabotaj nedeniyle seferlerin başlamadığını savunan Bakan Elvan, Tüm engellemelere rağmen, hattın açılışını haziran ayının ikinci yarısında yapacaklarını duyurmuştu. Üst düzey devlet yetkililerin defalarca verdiği ancak tutturamadığı açılış tarihini, son olarak Elvan da tutturamadı.

 

BAŞBAKAN “TEMMUZ” DEDİ
Konuyla ilgili son değerlendirmeyi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avrupalı Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, Ankara – İstanbul arasında çalışacak olan Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın bir iki hafta içerisinde hizmete gireceğini duyurdu. Başbakan Erdoğan’ın yaptığı son açıklamaya göre, tren hattının temmuz ayından önce hizmete girmesi beklenmiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat