Özdilek

Güncel

Yumurtalı Eylem İş Dünyasınada Sıçradı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Son günlerde yapılan eylemlerin değişmez yüzü oldu yumurta. İş dünyasından siyaset dünyasına kadar birçok ünlü isim bu eylemlerden nasibini alanlar arasında.

Bu eylemlerden birine en son Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Akdeniz Üniversitesi'nde maruz kaldı.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Girişimcilik Haftası'na katılan Yiğitbaşı'na yumurta atıldı. Yiğitbaşı'nın holdingin başarı öyküsünü anlatmak için kürsüye geldiği sırada, izleyiciler arasından bir kız öğrenci, "Üniversitemizde bilim istiyoruz. Sermaye istemiyoruz. Kaç kere söyledik sermaye buraya gelmesin." diye bağırarak cebinden çıkardığı yumurtayı fırlattı.

Öğrencinin attığı yumurta kürsünün önüne düştü. Eylemci güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. İdil Yiğitbaşı, eyleme tepki göstermeden konuşmasına devam etti.

Yiğitbaşı, Türkiye'deki şirketlerin başarı öyküsünün gençler için çok iyi bir örnek olduğunu söyledi. Konuşmanın sonunda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, yaşanan tatsızlıktan dolayı Yiğitbaşı'ndan özür diledi.

Kurtcephe, "Gençler heyecanlılar. Elbette 35 bin kişinin içinde farklı düşünenler olacaktır. Son zamanlarda bu tür tepkiler medyatik hale geldi. Yumurta modası başladı ama, gönül arzu ediyor ki her şeyi konuşarak halledelim. Fikirlerimizi paylaşalım. Bir araya gelelim. Hiç kimsenin fikri silah zoruyla değiştirilememiştir. Düşünceler ancak konuşularak değişebilir." dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat