Aksaray'da ‘Bizim Yunus ve Dünya Dili Türkçe’ ilan edilerek çeşitli etkinlikler düzenleneceği duyurulan Yunus Emre, memleketi Aksaray’da düzenlenen programlarla anılıyor
AKSARAY (İGFA) - UNESCO tarafından vefatının 700. yılında, anma ve kutlama yıldönümleri arasına alınan, Cumhurbaşkanlığı tarafından da 2021 yılı ‘Bizim Yunus ve Dünya Dili Türkçe’ ilan edilerek çeşitli etkinlikler düzenleneceği duyurulan Yunus Emre, memleketi Aksaray’da düzenlenen programlarla anılıyor.
‘Bizim Yunus’un Dili ve Dizeleri’ ile içinde, Yunus Şiirleri, Yunus Resimleri, Yunus İlahileri gibi bir dizi etkinliklerin olduğu program Aksaray'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirildi. Turizm Otelcilik Meslek Lisesi okulu öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği programa, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray İl Kültür Müdürü Mustafa Doğan katıldı.
Etkinlikler kapsamında Aksaray Valiliği tarafından "Bizim Yunus" adlı sergi düzenlendi. Meydanda düzenlenen sergide Türk dilinin önemli ismi Yunus Emre'nin portreleri, mum heykelleri, bibloları, kıyafetleri ve Türk Edebiyatına kattığı anlamlı şiirleri sergilendi. Programda Vali Aydoğdu ve Başkan Dinçer tarafından vatandaşlara içerisinde Yunus Emre'nin farklı şiirlerinin olduğu ahşap kutu ile Aksaray Tahinlisi dağıtıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Yunus Emre'nin bu coğrafyada yaşadığını hem bilgi ve belgelerle, hem de tarihi kayıtlarla ortaya koyacaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın genelgesiyle 2021 yılı UNESCO'nun da belirlediği sevgi yılı, Türkçe yılı ve Yunus Emre yılı oldu. Şu anda Yunus Emre Türbemiz aslına uygun olarak restore ediliyor. Tarihi değerlerimize, Aksaray'ımıza, kültürümüze, medeniyetimize ne kadar sahip çıkarsak, ne kadar onları değerli kılarsak, dışarıdaki vatandaşlarımızı da o kadar ikna edebiliriz” diye konuştu.