Özdilek

Güncel

Zanburkan: Devletin memuruyuz, kölesi değil

Yürütmeyi durdurma kararına rağmen yeniden görevden alınan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, konuyu yine yargıya götürdü.

9 Ocak 2015 Saat: 17:37
Zanburkan: Devletin memuruyuz, kölesi değil
Zanburkan: Devletin memuruyuz, kölesi değil

Zanburkan, “Yasaların ırzına geçiliyor. Biz devletin memuruyuz, kölesi değiliz. Bu yapılanın hesabı sorulur” dedi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yaşanan atama gerilimi sürüyor. Kentimizde uzun zamandır görev atan ve iki kez görevden alınmanın ardından mahkeme kararıyla dönen Müdür Adnan Zanburkan, hakkındaki gece yarısı atamasını yeniden yargıya götürdü. Mehmet Kesen’in yerine atandığı Zanburkan, bu kez Ancak göreve iade davasının yanı sıra atamayı yapan bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunarak bir de tazminat davası açacak.

 

“HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ”

Süreci değerlendiren Zanburkan, “Bir kişi için yargı kararları askıya alınıyor. Kendi adamlarının makamlarda oturmasını istiyorlar. Bu yapılan hukuksuzluk ve yıldırma politikasıdır. Fakat yıldıramayacaklar. Hiçbir şey yapılamaz. Yasal haklarımızı kullanacağız. Göreve iade davası, yapılan atamanın usulsüz olduğundan kararnamenin iptalini isteyeceğiz. Elimizde yürütmeyi durdurma kararı olduğundan oraya atama yapılamaz. Yasalar, hükümet ve yargı kararları göz ardı ediliyor. Hukuksuz işlem yapılıyor” dedi.

 

YASANIN IRZINA GEÇİLDİ

Hukukun her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Zanburkan, “Bu tür olaylar adaletin olmadığı yerlerde olur. 3 mahkeme kararı görmezden geliyor. Hukuku kaybedersen her şeyi kaybederdin. Kararların ırzına geçiliyor. At izi it izine karıştı. Bunu yapanlar Kocaelili siyasetçilerdir. Bizlet devletin memuruyuz, ancak kölesi değiliz. Kimseye kendimizi ezdirmeyiz. Hukuk önünde yarın siyasetle de bunun hesabını soracağız” diye konuştu.  

 

60 BİN TL

Yeninden dava açtığını söyleyen Zanburkan, “Göreve iade davasının yanı sıra kararnamede imzası olanları da mahkemeye verdim. Pazartesi günü tazminat davası açıyoruz. Bu şarkı böyle yarım kalmayacak. İnsan hakları mahkemesine kadar konu gidecektir. Tazminat olarak 60 bin TL’lik dava açılacak” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat