Özdilek

Güncel

Zanburkan, Dündar ve Kavrayan'dan MARKA'ya ziyaret

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Bilal Dündar ve Veysel Kavrayan birlikte Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri'ni ziyaret etti.

8 Eylül 2016 Saat: 00:34
Zanburkan, Dündar ve Kavrayan'dan MARKA'ya ziyaret
Zanburkan, Dündar ve Kavrayan'dan MARKA'ya ziyaret

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar (TADEF) ve Kocaeli Turizm Derneği 2. Başkanı, Gazeteci Veysel Kavrayan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Ayhan’ı makamında ziyaret etti.

Zanburkan, kısa bir süre önce MARKA aracılığı ile gerçekleşen, Orta Doğu turizm acentaları info projesi hakkında iyi dileklerde bulundu. Türkiye ve Azerbaycan arasında karşılıklı yatırım ve turizm amaçlı, düşünce aşamasındaki proje hakkında ön istişarede bulunuldu. Zanburkan Marka’nın öneminden ve yaptığı profosyonel çalışmalardan, danışmanlıklarından ve bu tarz profesyonel kurumların ülkemiz geleceği için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Yetişkin personel birikimi olan Marka ile Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, yeni projeler yapma arzusunda olduğunu dile getirdi.

Ziyarette, Türkiye, Azerbaycan ikileminde yatırım, turizm ve kültürel konuşmalar yapıldı. Toplumsal ve kültürel ortak yönler ve farklı yönler konuşulurken Ayhan, kardeşlik kelimesi sağlam ticari ve yatırımla beraber daha da perçinleşmeli derken, Dündar bu kardeş ülke kelimesinin içinin her anlamda doldurulması gerektiğini dile getirdi. TADEF Başkanı Bilal Dündar, çalışmalarından ve Kocaeli Azerbaycan Evi Kültür Derneği hakkında Ayhan’a bilgi verdi. Ayhan Kocaeli’de ve bölgemizde yaşayan Azerbaycanlı öğrencilerin sıkıntıları, sigorta durumları hakkında Dündar’dan bilgi aldı. Dündar, Seka Park alanında dernek ve federasyon binasında bulunan, Hocalı Soykırımı anı salonuna, Genel Sekreter Mustafa Ayhan’ı davet etti. Ayhan en kısa sürede davete icabet etmek istediğini, bundan mutluluk duyacağını ve Hocalı Soykırımı anı salonunu merak ettiğini bildirdi. TADEF Başkanı Dündar, Bir Millet İki Devlet adlı kitabını Ayhan’a imzalayarak hediye etti.

Kocaeli Turizm Derneği 2. Başkanı ve Gazeteci Veysel Kavrayan, Azerbaycan’ın Sesi Dergisi’ne yazdığı dergilerden Sayın Ayhan’a takdim etti. Turizm vurgusu yapan ve kalkınma da gizli güç olarak nitelediği turizmde, kalifiye istihdam gücünden ve kalitenin öneminden bahsederken, KKTC ve Azerbaycan ile ilgili karşılıklı yatırım ve turizm paylaşımı için fikir ve bilgi alışverişi yaptı. Ayhan özellikle sağlık turizmi ve alternatif turizm konusunda fikir beyan etti.

Sohbet sırasında görüşmede olan Cidagu Oyuncak Firmasının sahibi ve Ar-ge Müdürü Ali Kamberoğlu’da, 2 patent ve 18 endüstriyel tasarıma sahip, kendi tasarımları olan yüzde yüz ahşap, doğal üretilen oyuncakları bizlere tanıttı. Çocukta el-beyin koordinasyonu, planlama-muhakeme gücü için çok önemli olan çok parçalı birleştirilebilir ve ayrıştırılabilir içerikli olan oyuncakların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da onay aldığını belirtirken girişimci ruhu her halinden belli oluyordu. Tasarımcı-girişimci-yatırımcı Kamberoğlu, ürünlerinin dünya kalitesinde ve el emeği olduğundan ve Kocaeli’nden bir yıl içinde tüm dünyaya ihracata başlayacağını, bilgisel ve proje bazında Marka’dan destek aldığını ve bu ilgiden ve destekten çok memnun olduğunu belirtti. Biz de bu bir yıllık ar-ge, tasarım, ile başlayan yeni yolculukta kocaelihaberci.com olarak kendisine başarılar dileriz.

Haber: Veysel Kavrayan (Kocaeli)

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat