Özdilek

Güncel

Zeytinoğlu, “Son Ekonomik Veriler çok olumlu”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

     Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, dün TUİK tarafından açıklanan ekonomik verileri çok olumlu bulduğunu açıkladı. KSO Başkanı Zeytinoğlu, “ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, 2011 yılı üçüncü döneme ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerine göre, ekonomimiz üçüncü çeyrekte yüzde 8,2 büyüme göstermiştir. Böylece, Türkiye, ilk üç çeyrek için yüzde 9,7 büyüme ile dünya birinci olmuştur.” Dedi.

   TUİK’in dün yaptığı açıklamayı değerlendiren KSO Başkanı Zeytinoğlu, Türkiye’nin üçüncü çeyrekte yüzde 8.2’lik büyümesini, 2011’in ilk çeyreğindeki yüzde 12, ikinci çeyreğindeki yüzde 8.8 büyüme oranına göre hız kesmiş gibi görünse de, sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdiğini vurgulayarak, “Bizi en çok sevindiren gelişme, Sanayi üretim endeksinin de, GSYH’daki büyüme ile paralel bir artış göstermesi. Ekim ayında, Sanayi Üretim Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.3 oranında artarak bu ay da iyi bir performans sergilemiştir.”

 

İŞSSİZLİK ORANLARI AZALDI

 

Öte yandan dün açıklanan İşsizlik oranlarına da değinen KSO Başkanı Zeytinoğlu, “ işsizlik oranlarına baktığımızda ise, Eylül döneminde işsizlik oranının yüzde 8,8’e gerilediğini görüyoruz. Geçen dönemde sezonsal nedenlere bağlı olarak açıladığımız işsizlik oranındaki artışın, bu dönemde düştüğünü görmek sürpriz oldu. Açıklanan diğer verilerle desteklendiğinde ise, işsizlik oranlarındaki iyileşmenin devam edeceğini düşünüyorum.

 

BÜTÇE DE OLUMLU

 

     Bir diğer olumlu gelişmeninde de merkezi yönetim bütçesinin olduğunu açıklayan KSO Başkanı Zeytinoğlu, “, 2011 yılı Kasım ayında 2 milyar 146 milyon lira fazla vermesi oldu. Böylece 1983 yılından bu yana ilk defa denk bütçe yakalama fırsatını bulduk. Vergi gelirlerine, vergi barışının katkısı büyük olsa da, önemli bir başarı. Bütçe performansımızın kredi notumuza olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünmekteyiz.

     Yeni açıklanan tüm bu verileri, Türkiye’nin yılsonu itibariyle, daha güçlü bir büyüme göstereceği yönünde umut verici olarak değerlendiriyoruz”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat