Özdilek

Güncel

Zıbıncı Mescidi uçtu gitti!

Osmanlı döneminde inşa edilip de bugüne kadar gelebilen tarihi yapılar, son yıllarda bir bir restore edildi, kent kültürüne geri kazandırıldı.

10 Ağustos 2014 Saat: 10:50
Zıbıncı Mescidi uçtu gitti!
Zıbıncı Mescidi uçtu gitti!

Gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerekse İzmit Belediyesi, Türkiye ve dünyaya örnek olabilecek restorasyonlar yaptı. Ancak restorasyon işi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bırakıldığında fiyasko da kaçınılmaz oluyor. Örneğin tarihi Zıbıncı Mescidi’nde olduğu gibi.

Restore edilmesi planlanan Osmanlı dönemi eserlerinden biri de İzmit Veliahmet Mahallesindeki Zıbıncı Mescidi’ydi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yakından takip ettiği Zıbıncı Mescidi’nin restorasyon ihalesi geçen yıl yapılmıştı. Restorasyonun 27 Mayıs 2013 tarihinde başlayıp 27 Mart 2014 tarihinde, yani 10 ayda tamamlanması gerekiyordu. Restorasyon hiç yapılmadığı gibi, Zıbıncı Mescidi yıkıldı ve mevcut bina da uçup gitti.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon ihalesi yapılan Zıbıncı Mescidi, yerine aynısı yapılmak üzere yıkıldı. Osmanlı döneminden bugüne kadar gelebilmiş mahalle arası mescitlerden biri olan Zıbıncı Mescidi’nin yerinde şimdi yeller esiyor. Arsasının etrafı paravanla çevrili ve kapısına kilit vurulmuş durumda. Zıbıncı Mescidi restorasyonunun neden hiç başlamadığı bilinmiyor ve bu konuda kimseden bilgi alınamıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat