Kültür & Sanat

YENİ Parti İzmit İlçe Başkanı Kuruçelik’ten Cumhuriyet Yürüyüşü Çağrısı!

YENİ Parti İzmit İlçe Başkanı Av. A. Merih Kuruçelik, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü dolayısıyla İzmitlileri 29 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de İnsan Hakları Parkı önünden başlayacak

YENİ Parti İzmit İlçe Başkanı Av. A. Merih Kuruçelik, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü dolayısıyla İzmitlileri 29 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de İnsan Hakları Parkı önünden başlayacak Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet etti.
YENİ Parti İzmit İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı’nı halkın katılımıyla gerçekleştirilecek Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutlamaya hazırlanıyor. İlçe Başkanı Av. A. Merih Kuruçelik, tüm İzmitlileri yürüyüşe katılmaya çağırırken, Cumhuriyet’in eşit yurttaşlık, özgürlük ve demokrasi değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
29 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de İnsan Hakları Parkı önünde başlayacak yürüyüşte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Cumhuriyet’e bağlılık mesajı verilecek.
“Cumhuriyet, bu ülkenin her insanına eşit yurttaşlık onuru kazandırdı”
Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Kuruçelik, büyük yokluklar içinde bağımsızlığını kazanan milletin, 29 Ekim 1923’te kendi geleceğinin de sahibi olduğunu belirtti. Atatürk ve mücadele arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’in, bu ülkenin her insanına eşit yurttaşlık hakkı ve onuru kazandırdığını ifade etti.
Cumhuriyet mirasını korumanın yalnızca geçmişi anmakla sınırlı olmadığını belirten Kuruçelik, çocukların eğitimine, kadınların özgürlüğüne ve gençlerin geleceğine sahip çıkmanın; yurttaşların sandıkta ortaya koyduğu iradeyi ve adalet arayışını savunmanın Cumhuriyet’e karşı sorumluluğun bir parçası olduğunu kaydetti.
“Seçilmiş belediye başkanını halkından uzak tutmak, yurttaşın iradesini yaralar”
Kuruçelik, bu yılki Cumhuriyet Bayramı sevincine İzmit’in seçilmiş Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ve yol arkadaşlarının aralarında bulunamamasının üzüntüsünün eşlik ettiğini belirterek özgürlüklerine kavuşmalarını istediklerini dile getirdi.
Seçilmiş bir belediye başkanının halkından uzak tutulmasının, ona oy veren yurttaşların iradesini de yaraladığını ifade eden Kuruçelik, siyasi tutuklamaların milletin kendi ülkesinde söz sahibi olduğuna ilişkin inancını aşındırdığını vurguladı.
Kuruçelik, “Egemenlik milletinse, milletin kararı yalnızca sandık başında değil, seçimden sonra da geçerli olmalıdır” mesajını verdi.
“Yurttaşın hem oyunu hem sözünü savunmalıyız!”
Gazetecilerin tutuklandığı, soru sormanın cesaret istediği bir ülkede halkın hesap sorma hakkının da baskı altında olduğunu belirten Kuruçelik, kamu adına yetki kullananların kamuoyunun denetiminden kaçamayacağını ifade etti.
Cumhuriyet’e karşı sorumluluğun yurttaşların hem oyunu hem sözünü savunmaktan geçtiğini kaydeden Kuruçelik, hukukun siyasi baskı aracına dönüştürülmesine karşı durulması gerektiğini vurguladı.
İzmit’te farklı görüşlere sahip yurttaşların bir arada yaşadığını hatırlatan Kuruçelik, hiç kimsenin düşünceleri nedeniyle korkmadığı ve hiçbir kişinin kendisini hukukun üstünde görmediği bir ülkenin herkesin hakkı olduğunu belirtti.
Kuruçelik, açıklamasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık mücadelesinin bütün kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anarak İzmitlilerin ve tüm milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Tarih: 29 Ekim Perşembe
Saat: 11.00
Buluşma noktası:
İnsan Hakları Parkı önü
Çağrıyı yapan:
Av. A. Merih Kuruçelik
YENİ Parti İzmit İlçe Başkanı
İzleyelim mi!
https://youtu.be/6ya0H8cnN50?si=M6W8Ts8sWjdmWdY0

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu